Tuinhuisjes en blokhutten.nl is sinds 1958 actief in de houtindustrie. Willy , een geboren ondernemer, richtte Inpact Houtindustrie op. Daarbij trad hij in de voetsporen van zijn vader, die al vele jaren houten wasbakken en wasknijpers produceerde.

Toonaangevende speler op de hardhoutmarkt

Elk jaar verkoopt Tuinhuisjes en blokhutten.nl meer dan 20.000 m³ hout. Wij verdelen ons hout over de hele wereld, naar landen zoals België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Scandinavië. We exporteren onze producten ook naar China, Vietnam, Indonesië en de Baltische staten.

Dankzij onze voortdurende investering in ons machinepark en in onze medewerkers, zijn wij één van de toonaangevende spelers op de Europese hardhoutmarkt geworden, met ‘eik’ als onze grootste specialiteit. Maar we zijn ook specialisten in warmtebehandeld hout dat bekend staat als “HOTwood”.

We hebben uitstekende referenties opgebouwd in een breed scala van sectoren, waaronder met name de parket-, trap- en meubelindustrie. Verder fungeren wij als leverancier voor vele raam-, deur- en kozijnfabrikanten, houthandelaren, keukenfabrikanten, tuinarchitecten, agenten, terrasontwerpers, interieurontwerpbureaus, woningrenovators, constructeurs van houten huizen en aannemers.

Van afwerkingsprocessen tot wereldwijde oplossingen

In de afgelopen jaren heeft  Tuinhuisjes en blokhutten.nl geïnvesteerd in een hele reeks afwerkingsprocessen en het creëren van toegevoegde waarde. Dit betekent dat we nu in staat zijn om hout te zagen, zagen, drogen, verwarmen, schaven, splitsen, CNC-machines en wikkelen.

Dit heeft geresulteerd in een geheel nieuwe reeks afgewerkte producten, zoals houtbekleding, houten terrasplanken, damplanken en houten hekwerken. Met het merk Livinlodge biedt Tuinhuisjes en blokhutten.nl zelfs volledig afgewerkte houten gebouwen aan die als een kit komen met een constructiehandleiding of, indien nodig, ons installatieteam kan instappen.

Duurzaam en milieubewust

De eerste uitbreiding in het buitenland vond plaats in 2008. Met (IBC) werd de beschikbare droogcapaciteit van 1.100 m³ met 650 m³ verhoogd. Omdat de warmte die wordt gegenereerd door de verbranding van houtafval wordt gebruikt om onze behoeften aan drogende energie te leveren, is deze investering zeer ecologisch.

Het runnen van een duurzaam bedrijf dat de natuur en het milieu respecteert, staat hier hoog in het vaandel. Wij waren een van de eerste bedrijven in België die een PEFC- en FSC®-certificaat behaalden. We zorgen ervoor dat ons hout afkomstig is van bossen die duurzaam en legaal worden beheerd. Daarom richten we ons vooral op Europese houtsoorten. Deze houtsoorten maken al generaties lang deel uit van een milieuvriendelijk en duurzaam bosbeheer – in tegenstelling tot een groot deel van de tropische houtsoorten.

Experts in hout

In 1991 trad de volgende generatie toe tot het familiebedrijf. Eerst maakten Heidi  en Stefan hun entree en sinds 1999 speelt Kristof  ook een actieve rol in het bedrijf.

De komende decennia willen we blijven zoeken naar en oplossingen vinden voor al uw houtproblemen. We doen dit op basis van onze jarenlange ervaring, met uitgebreid advies en een persoonlijke service.

“We zijn opgegroeid met de geur en de zuiverheid van Europese eiken en beuken. Wij zijn al jaren specialist in eiken, maar ook in pine houten HOTwood-teruggewonnen hout. ”

“Ons hout is FSC- en PEFC-gecertificeerd en dat is naar onze mening belangrijk. Omdat duurzaamheid en goed bosbeheer al generaties lang bij CTuinhuisjes en blokhutten.nl

FSC-label

Wij zijn sinds 9 februari 1989 lid en certificaathouder van de Forest Stewardship Council (FSC). Deze “Chain of Custody” bewaakt het volledige traject van het FSC-gecertificeerde bos, totdat het hout eindelijk in de winkel arriveert. Elk bedrijf dat een rol speelt in dit proces (boseigenaar, houtbedrijven, distributeurs, enz.) Wordt geïnspecteerd door een onafhankelijke instantie, waarna het een genummerd Chain of Custody-certificaat kan verkrijgen. Met dit certificaat kunnen bedrijven producten met een FSC-label verkopen. Bedrijven die dit certificaat hebben, vermelden dit op hun facturen.

Ons bedrijf is sinds maart 2005 lid van het programma voor de goedkeuring van boscertificatieschema’s (PEFC). Dit programma geeft boscertificeringen uit en werd in opgericht op initiatief van boseigenaren uit verschillende landen. PEFC heeft een oppervlakte van 224 miljoen hectare en is momenteel het grootste boscertificeringssysteem ter wereld.

Bedrijven die PEFC-gelabelde producten verkopen ondersteunen een Chain of Custody die de oorsprong van duurzaam hout kan achterhalen. Elk jaar inspecteert een onafhankelijke instantie bedrijven om na te gaan of ze aan de vereisten voldoen. Het PEFC-certificaatnummer moet ook op de factuur worden vermeld.