Door - admin

Het bouwen van een serre op uw vrijstaande terrasuitbouw met glazen dak

Als u overweegt een serre toe te voegen aan uw terrasoverkapping, lees dan verder om de basisprincipes van het bouwen van een serre te ontdekken. U kunt ook leren over Pergola stijl en Paviljoen stijl veranda’s. U zult ervoor willen zorgen om uw nieuwe uitbreiding te plannen, zodat het perfect past bij uw bestaande huis en de omgeving. Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om gasten te vermaken, kan een Infinity Veranda de perfecte aanvulling zijn.

Uitbouw serre op terrasdak

Als u van plan bent om een serre op het dak van uw rijtjeshuis te bouwen, is het belangrijk om een aantal bouwregels te begrijpen. Zonder bouwvergunning, kunt u niet bouwen een serre meer dan 50% van de omliggende grond. De maximale hoogte is vier meter, of drie meter als u binnen twee meter van de grens bouwt. De toegestane diepte is drie of vier meter bij een twee-onder-een-kapwoning. De grootte en de vorm van uw aanbouw hangen af van hoeveel ruimte u hebt en waarvoor u hem gaat gebruiken.

In het verleden waren serres niet meer dan aangebouwde serres zonder klimaatbeheersing. Vandaag worden ze vaak gebruikt als woonkamers, hobbykamers, entertainmentcentra of plaatsen om planten te kweken. Moderne serres kunnen worden gemaakt van een scala aan materialen en glas pakketten, zodat huiseigenaren om er een te kiezen die past bij architectonische stijl van hun huis en smaak. Echter, moet u de lokale planning autoriteit verordeningen voor eventuele beperkingen op glas-dak.

Een glazen dak kost ongeveer € 15 tot € 60 per vierkante voet, inclusief installatie. De materialen en kosten die betrokken zullen afhangen van de grootte van uw glazen dak, evenals het type frame gebruikt voor het. U kunt echter een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen door een modulaire kit te gebruiken. Deze kits zijn ook goedkoop, maar u moet rekening houden met het feit dat ze niet kunnen worden toegevoegd aan een bestaande ruimte. U moet ook rekening houden met de praktische aspecten van het ter plaatse krijgen van de materialen. Grote stukken glas passen misschien niet door uw hoofdingang en er kan een kraan nodig zijn om ze op hun plaats te krijgen.

Het metalen frame dat de aanbouw van de glasbak ondersteunt, kan in elke vorm worden gemaakt, zelfs in de meest vreemde hoeken. Op deze manier kunt u een aanbouw met glazen dak toevoegen aan uw uitbouw zonder de structurele integriteit ervan in gevaar te brengen. Bovendien passen aanbouwen met glas in moeilijke ruimtes, zodat u een ruimte kunt creëren waar u kunt ontspannen met uw familie en vrienden. U kunt zelfs kiezen tussen een glazen box en een traditionele houten box.

Infinity Veranda’s

Infinity Verandas zijn flexibele structuren die kunnen worden aangepast aan individuele eisen. Omdat ze op maat worden gemaakt, kunnen klanten de stijl en materialen van hun dak en zijpanelen kiezen. Dit geeft hen de maximale vrijheid in ontwerp. Er is ook een mogelijkheid om een glazen dak te integreren. Infinity Veranda’s zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, zodat ze bij elk huis passen.

SunSpaces biedt een reeks verschillende soorten veranda’s aan. De Aspire Verandas zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar verfijning van hun woning zonder kostbare ruimte in beslag te nemen. De Glazen Veranda’s kunnen worden bevestigd aan uw bestaande huis of in een apart deel van de tuin. U hoeft niet veel geld uit te geven voor dit type veranda, en het glazen dak betekent dat u kunt genieten van alle voordelen van een glazen dak.

Veranda’s in pergola stijl

De nieuwste trend is het creëren van een terrasdak op uw vrijstaande veranda-uitbouw, waardoor uw leefruimte kan worden geopend. In tegenstelling tot traditionele terrassen zijn veranda’s een lichter alternatief voor traditionele kamers. Ze bieden ook bescherming tegen de elementen. Het hebben van een terrasoverkapping betekent dat u van de buitenruimte kunt genieten, zelfs als het regent, en het glazen dak stelt u in staat dit te doen. Als u echter de voorkeur geeft aan een meer traditionele look, kunt u ook kiezen voor een klassiek zadeldak, dat de regen en sneeuw naar beneden laat druipen.

Bij de bouw van een terrasoverkapping moet u met een aantal zaken rekening houden. Eerst en vooral moet u rekening houden met de rechten van uw buren. Als de glazen uitbouw water gaat morsen op het terrein van uw buren, zal u een bouwvergunning moeten aanvragen. Een andere belangrijke overweging is de hoogte van uw aanbouw. Op grond van de vergunningsrechten mag u slechts op de helft van de grond rond het “oorspronkelijke huis” bouwen, wat betekent dat u niet op meer dan 50% van de grond mag bouwen. U kunt ook een vergunning nodig hebben als u uw aanbouw wilt uitbreiden tot boven het hoogste punt van uw dak.

Een terrasoverkapping is een veelzijdig bouwmateriaal. Het kan aan uw huis worden bevestigd of er los van worden gebouwd. Er zijn twee soorten terrasoverkappingen: gestapelde en hangende. Gestapelde balkons komen het meest voor, terwijl opgehangen balkons het minst. Hangende balkons worden aan de muren bevestigd en in een “hangende” positie ondersteund door een roestvrijstalen kabel. Veranda’s zijn vlakke, open platforms, die vaak aan meer dan één kant van het huis zijn bevestigd.

Paviljoen stijl veranda’s

Een veranda of lanai is een overdekte patio, meestal aangebouwd aan het hoofdgebouw en overdekt met glas. Het woord veranda komt uit het Portugees en betekent “lang balkon”. Het is een veelzijdige structuur die lijkt op een gelijkvloers balkon en kan worden aangesloten of vrijstaand van het hoofdgebouw. Veranda’s daarentegen worden meestal aan de benedenverdieping vastgemaakt.

Moderne frameloze glazen uitbouw

Er zijn veel voordelen aan het installeren van een moderne frameloze glazen terrasdak in een vrijstaande veranda uitbreiding. Deze daken voegen ruimte toe aan uw woning, maar ze zijn ook milieuvriendelijk en kunnen helpen uw huis koeler te houden in de winter. Glazen daken kunnen zelfs verder gaan dan de grenslijn van uw woning. Maar voordat u begint met bouwen, moet u ervoor zorgen dat u de nodige toestemming hebt. De meeste huizen hebben vergunde ontwikkelingsrechten, waarmee u uw huis kunt uitbreiden zonder bouwvergunning, zolang u specifieke parameters niet overschrijdt.

Deze hedendaagse frameloze glazen uitbouw is ontworpen door Andy Ramus en geeft uit op een achtertuin. Het glas is 12 mm dik en wordt ondersteund door een low-iron ‘wit glas’ structuur. Het low-iron glas geeft geen groene tint af en het zonwerende titaniumdioxide op de kozijnen valt minder op. Grote glazen deuren zorgen voor natuurlijke ventilatie. De resulterende uitbreiding is een moderne kijk op een traditionele uitbreidingsstijl.

In de Upper Mall loopt een glazen dak over de hele lengte van de uitbreiding. Deze structuur laat natuurlijk licht door en verlicht de ruimte eronder. Glazen balken zonder frame ondersteunen het dak, terwijl ze het uitzicht en de weg van het zonlicht doorlaten. Hedendaagse ontwerpen zijn ook zeer functioneel. Glazen daken zijn ideaal voor de uitbreiding van een rijtjeshuis. Ze bieden dezelfde voordelen als een traditionele uitbouw, maar ze kunnen meer ruimte en natuurlijk licht toevoegen.

Eén ontwerpoptie is een glazen terrasoverkapping zonder frame die aan de zijkant van een huis wordt bevestigd. Deze ontwerp-optie creëert een elegante en lichtgewicht toevoeging die opgaat in de omgeving. De glazen daken en ramen kunnen zelfs thermisch worden onderbroken om het hele jaar door voor een energie-efficiënte temperatuur te zorgen. Bovendien kan een glazen terrasoverkapping worden gebouwd met een onderhoudsarm houten frame, zodat het geen aanslag vormt op het budget.