Door - admin

Praktische tips voor overstappen van energieleverancier

Overstappen energie is extreem makkelijk. Tegenwoordig kan je binnen 10 minuten klaar zijn met het invullen van gegevens, terwijl je een besparing van honderden euro’s op jaarbasis kunt krijgen. Als je overweegt om over te stappen, is het handig om je energierekening bij de hand te houden. Daarmee kun je op internet snel een vergelijking maken tussen de verschillende nieuwe aanbieders en de aanbiedingen die er op dit moment gelden. Als je ervoor kiest om over te stappen naar een nieuw energiebedrijf, dan regelt het bedrijf dat voor het grootste deel zelf voor jou. Zij zoeken dan contact met je huidige leverancier, zetten je huidige contract stop, en maken een nieuw contract aan dat helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en huishouden. Je hebt daarna nog een bedenktijd van twee weken voordat je nieuwe contract ingaat.

Geld verdienen door mensen te helpen met overstappen van energieleverancier

Een groot deel van de Nederlanders stapt nooit in zijn leven over van energieleverancier. Dat is zonde, want de welkomstbonussen bij energiebedrijven zijn hoger dan ooit. Sinds de energiemarkt is vrijgegeven proberen bedrijven elkaar af te troeven met het geven van de hoogste kortingen, bonussen en cashbacks. Ook bestaat er een speciaal soort premie die je kunt krijgen is als je andere mensen interesseert voor een overstap naar een nieuwe leverancier. Er zijn meerdere energiebedrijven die je dan een beloning geven. Zodra de overstap is gemaakt, kan je een lekkere hoeveelheid cash of een mooie kadobon krijgen. Dat maakt een droog onderwerp als energie opeens een stuk interessanter. Helemaal als het dus goedkope energie in kan houden. Met de juiste bonusactie kan jij zo een heel mooi bedrag verdienen.

Wat kost het om bij een nieuw energiebedrijf aangesloten te worden

De Nederlandse energiebedrijven zitten in een markt waar een hoog competitie geldt. Ze zullen daarom in de praktijk ook nooit een overstapvergoeding rekenen. In feite maken ze het graag zo makkelijk en goedkoop mogelijk voor jou om naar hen over te stappen. Wel is het verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden die er gelden. Op internet kan je altijd zien wordt de prijs van een bepaalde deal is, inclusief belasting, btw en de vergoeding voor de netbeheerder. Lees de voorwaarden even goed door, zodat je zeker weet dat jouw overstap je ook echt de hoeveelheid geld gaat besparen die je verwacht.