Door - admin

Speelhoekje in de tuin voor uw kind? Kunstgras of houtsnippers

Wanneer uw tuin nogal schaduwrijk is gelegen of wanneer de grond niet erg vruchtbaar is, kan kunstgras een goede uitkomst zijn om uw kinderen lekker te laten spelen in de tuin. Vind u dit echter te kunstmatig, dan kan boomschors snippers ook een uitkomst zijn. De keuze is aan u.

Kunstgras in de tuin

Behalve de voor de hand liggende voordelen van kunstgras, zoals het niet meer te hoeven maaien of sproeien, zijn er ook vele andere positieve punten te benoemen. Het gras wordt niet dor zoals (met name in de zomer) wel snel gebeurt bij natuurgras. Daarom kunt u extra genieten van kunstgras die het hele jaar door mooi groen is. Bovendien is het heel duurzaam, het kan namelijk jaren blijven liggen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Als u kinderen heeft die graag in de tuin spelen of een potje voetballen op het gras hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze de grond vertrappen. Als u kunstgras koopt heeft u dat probleem niet, het is namelijk zeer sterk. Ook wat betreft onderhoud is kunstgras de betere optie en kunt u veel tijd besparen omdat u het bijvoorbeeld niet hoeft te bemesten. Hiermee bespaart u ook nog eens een hoop geld. Het is daarom goed om erover na te denken bij kunstgras kopen.

Houtsnippers

Houtsnippers, vooral kleine kinderen zijn er gek op. Hebt u een stuk tuin over en staat hier bijvoorbeeld een schommel, dan kunnen houtsnippers een leuke toevoeging zijn. Koop een harkje voor uw kind en een kleine kruiwagen; gegarandeerd uren speelplezier. Uw kind leert op deze wijze al wat tuinieren! Daarnaast vormen houtsnippers een echte tegenhanger op kunstgras; natuurlijk versus kunstmatig. Houtsnippers blijven ongeveer 5 jaar goed, dus u kunt er een tijdje mee vooruit. Afhankelijk van uw kind baseert u uw keuze op kunstgras of houtsnippers. Voetballen uw kinderen graag? Dan is kunstgras ideaal. Hebt u juist kinderen die graag in de weer zijn in de natuur? Dan zijn houtsnippers ideaal. U kunt boomschors of houtsnippers in grote zakken bestellen (big bags) en thuis laten bezorgen.